۸ مهر ۱۳۸۵، ۱۶:۱۴

نقش ماه رمضان در ارتقاء امنيت فرهنگي و اجتماعي - 5

ماه رمضان بستري براي تأمين حيات معنوي است

ماه رمضان بستري براي تأمين حيات معنوي است

رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان زنجان با اشاره به اينكه انسان براي تأمين حيات معنوي خود و تقويت، پرورش و نشاط روح خويش به ماه مبارك رمضان نيازمند است، گفت: هدف اصلي، نقش اساسي و تأثير عمده ماه رمضان به حيات معنوي و روان انساني مربوط مي‌شود، آدمي براي بالندگي، رشد و چالاكي به امساك، منع و محدوديتي كه ماه رمضان ايجاد مي كند نيازمند است .

به گزارش خبرگزاري مهر در زنجان، حجت الاسلام علي دشتكي در مقاله اي با عنوان "شناخت ماه خدا" به تبيين و تشريح ويژگيها و بركات اين ماه پرفيض پرداخته و اعلام كرده است: انسان مؤمن، در آغاز و پيش از انجام هر گونه رفتار و برخورد با اين ماه در تب و تاب به دست آوردن آگاهي از چيستي ماه رمضان و كسب معرفت لازم درباره مقام، موقعيت و جايگاه آن است . 

پي بردن به ماهيت و موقعيت ماه مبارك رمضان و آگاهي از چيستي آن ضمن آنكه خود نعمتي بزرگ و موهبتي سترگ است، راهگشاي كيفيت برخورد و چگونگي رفتار با آن نيز خواهد بود .

در پرتو شناسايي موقعيت و شناخت جايگاه ماه خداست كه انسان مؤمن هنگام حلول اين ماه استقبال شايسته اي از آن خواهد داشت، با اين شناسايي و شناخت راه چگونگي برخورد با اين ماه و نوع رفتار با آن هموار مي گردد، در سايه اين شناخت و شناسايي است كه نقش بي بديل تأثير شگرف و آثار و فوايد ارجمند آن هويدا مي گردد و تلاش و تقلاي انسان مؤمن براي شرف يابي به محضر آن رعايت وظايف و آداب بهره‌مندي از بركات و كوشش براي نگهداري و از دست نرفتن لحظات و ساعت آن را بر مي انگيزد .

درك درست از ماه مبارك رمضان زمينه و موجبات به دست آوردن مواهب و بركات الهي و هدايا وعطاياي رباني در اين ماه را فراهم مي كند، نعمتي بسيار بزرگ و موهبتي بسيار عظيم كه بي ترديد هر كس با بهره مندي از آن نيكبختي خود را رقم زده ، قله سعادت و ظفرمندي را فتح كرده و مدال پر افتخار رستگاري را نصيب خود مي كند نعمتي كه از شدت گرانقدري و ارجمندي نمي‌توان براي آن قيمت و بهايي تعيين كرد و از اين رو سزاوار است كسي كه از اين نعمت بزرگ بهره ‌مند گرديد خداوند را شكر فراوان و سپاس بسيار گويد .

هر چيزي كه به انسان منتسب مي شود با حيات آدمي و ابعاد وجودي او رابطه اي تنگاتنگ و گسست ناپذير داشته و با مصالح و مفاسد حيات و جنبه هاي مختلف وجود او ارتباط كامل دارد .

روشن است كه آدمي علاوه بر جنبه هاي مادي و زندگي حيواني از جبنه هاي معنوي و زندگي انساني نيز برخوردار است اين جنبه معنوي و انساني در پرتو اعطاي وجودي برتر به او بخشيده شده است اين وجود برتر و حقيقت فراتر كه اساس هستي و گوهر حيات انسان را تشكيل مي دهد، همان روح آدمي و جان انساني است كه ديگر موجودات از آن بهره اي ندارند در صورت نبود اين گوهر ارجمند آدمي از حيات انساني تهي شده و در رديف ديگر حيوانات قرار خواهد گرفت .

همان گونه كه براي حيات حيواني و جنبه مادي انسان نيازمنديها و خواسته هايي متناسب با آن وجود دارد و در صورت تأمين نشدن و پاسخ ندادن به‌ آنها حفظ و بقاي آن ناممكن است، براي حيات انساني و معنوي نيز نيازها و تمايلاتي وجود دارد كه حفظ و بقاي آن تنها در پرتو تأمين و بر آورده كردن آنها امكان پذيرخواهد بود .

تقوا كه همان نگهداري ، كنترل و مهار تمايلات حيواني و خواسته هاي نفساني است يك امر واقعي و عيني مي باشد كه در سايه روزه و روزه داري در وجود انسان محقق مي گردد، ماه رمضان با همه آنچه كه به همراه دارد در صدد كنترل انسان و مهار تمايلات و ايجاد و تقويت روحيه مقاومت در برابر جاذبه هاي نفساني است تا بتواند بعد حقيقي و گوهر اصلي وجود انسان را سر زنده ، بالنده و بانشاط كند .

کد خبر 385912

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha